Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Άγιος Παΐσιος, προσκύνηση εικόνας και τεμάχια εκ των σεπτών τεμαχίων του Οσίου στο Εμπορείο της Σαντορίνης 2.4.2015

Ο Ιερός Ενοριακός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του  Εμπορείου της Σαντορίνης πραγματοποίησε αφιέρωμα στο νεοφανή Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη από την Κυριακή 29 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015.
Στο μεσοδιάστημα των ιερών ακολουθιών οι προσερχόμενοι του ναού είχαν την δυνατότητα να πτοσκυνήσουν την ιερά του εικόνα, αλλά και τεμάχια εκ των σεπτών ενδυμάτων του Οσίου προς ευλογία
και αγιασμό των πιστών.
Παράλληλα έγινε προβολή ταινίας στο πνευματικό κέντρο του ναού και την Πέμπτη έγινε ο Παρακλητικός Κανόνας του Αγίου.

Στο τέλος, το εκκλησίασμα του ναού εχρίσθη με έλαιο από την ακοίμητη κανδήλα του Οσίου όπου αναπαύεται το σκήνωμά του από 12 Ιουλίου 1994 στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, η οποία βρίσκεται 28 περίπου χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη, όχι μακριά από τον κεντρικό δρόμο που συνδέει την πόλη με την πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, τον Πολύγυρο.
Η Ι.Μ είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, εκεί υπάρχουν τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη που βρίσκονται στο καθολικό της, όπως και ο τάφος του Οσίου Παϊσίου.

Στη συνέχεια όμως μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες από αφιέρωμα στον Άγιο Παΐσιο, μέσα από το αρχείο της ιστοσελίδας μας.

Οι Ευλογίες του Αγίου να είναι πάντοτε μαζί μας
Χρόνια Πολλά!
Δείτε το βίντεο
Πηγή: Αρμενιστής
Πηγή: Αρμενιστής


Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.