Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Εορτασμός Αγίων Αποστόλων στη περιοχή Χειροσπηλιές στο Πύργο Σαντορίνης 30.6.2014

Με το εορτασμό των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, την επομένη ημέρα η Εκκλησία μας αποδίδει τον εορτασμό της Σύναξης των Δώδεκα Αποστόλων και η οποία αποτελεί αντανάκλαση της μεγάλης εορτής των Πρωτοκορυφαίων, προεκτείνοντας παράλληλα τον εορτασμό τους!
Αυτό που συμβαίνει στις μεγάλες εορτές της Εκκλησίας μας,
δηλαδή μετά από ένα σπουδαίο γεγονός, την επομένη να τιμάται το πρόσωπο που πρωταγωνιστεί, όπως επί παραδείγματι την επομένη των Χριστουγέννων γιορτάζουμε τη Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου, την επομένη των Θεοφανίων γιορτάζουμε τη Σύναξη του Βαπτιστού Ιωάννου, έτσι λοιπόν και στον εορτασμό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, γιορτάζουμε συνολικά εκείνους που είχαν την ίδια ιδιότητα με τον Απόστολο Πέτρο και Παύλο
Στη περιοχή μας και απόμακρα από το χωριό του Πύργου, γιορτάστηκε και το μικρό και γραφικό ξωκκλήσι των Αγίων Αποστόλων (1872) που βρίσκεται στη περιοχή χοιροσπηλιές του Πύργου Σαντορίνης.
Μετά τη Θεία Λειτουργία ευλογήθηκε και μοιράσθηκε πανήγυρη στο εκκλησίασμα και όλοι μαζί σαν οικογένεια γιόρτασαν την ημέρα αυτή!
Μέσα από την όμορφη παρέα του εορτασμού διακρίνεται και ο αγαπημένος μας συμπατριώτης κ. Σαμψών Κατσίπης  Φυσιογνώστης και Διευθυντής του Γυμνασίου Εμπορίου Θήρας, κρατώντας ένα μεγάλο και άνυδρο κατσούνι  όπως μπορείτε να δείτε στη συνέχεια μέσα  από το αρχείο της ιστοσελίδας μας

Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα!
Δείτε το βίντεο

Πηγή: Αρμενιστής

 Πηγή: Αρμενιστής

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίων Αποστόλων Μαρτινούς στο Πύργο Σαντορίνης 30.6.2014


 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Μεγαλοχώρι Σαντορίνης 28 - 29.6.2014 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Καμάρι Σαντορίνης 29.6.2014 

 Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.