Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στη Μητρόπολη των Φηρών Θήρας, Μνημόσυνο & Αποκαλυπτήρια κυρός Γαβριήλ 26.8.2013

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγινε το Αρχιερατικό Συλλείτουργο  στη Μητρόπολη των Φηρών Θήρας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ Ανθίμου και πνευματικό του Μακαριστού Θήρας Γαβριήλ Καλοκαιρινού, συνχοροστατούντος   των Αγίων Αρχιερέων, Κυθήρων κ.κ Σεραφείμ, από την γενέτειρα περιοχή του Μακαριστού Γαβριήλ, καθώς και ο  Θήρας κ.κ Επιφάνιος, με αφορμή της
συμπληρώσεως των 50 χρόνων από της ανοικοδομήσεως του Ιερού Ναού της Υπαπαντής του Σωτήρος, από τον προαναφερόμενο Μακαριστό Μητροπολίτη Θήρας, καθώς και το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου όπου συμπληρώνονται 30 έτη από την κοίμησή του, και στη συνέχεια τα αποκαλυπτήρια της προτομής του, στον αύλειο χώρο του Ναού.
 Στη συνέχεια όμως μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες των θρησκευτικών εκδηλώσεων μέσα  από το αρχείο της ιστοσελίδας μας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Θήρας, Αμοργού και νήσων κυρός Γαβριήλ εκοιμήθη στις 27 Ιανουαρίου του 1983.

Ο κατά κόσμον Εμμανουήλ Καλοκαιρινός γεννήθηκε στα Κύθηρα το 1910. 
Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1943. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1933 και Πρεσβύτερος το 1941. 
Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας διαφόρων Μητροπόλεων και Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 
Στις 17 Νοεμβρίου 1957 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Θήρας. 
Διετέλεσε τοποτηρητής της Μητροπόλεως Παροναξίας από τις 25 Ιανουαρίου 1959 μέχρι τις 27 Μαΐου 1960. 
Επίσης τοποτηρητής της Μητροπόλεως Σύρου από τις 11 Νοεμβρίου 1960 μέχρι το 1965. 
Στις 20 Αυγούστου 1982 παραιτήθηκε της ενεργού υπηρεσίας και στις 27 Ιανουαρίου 1983 εκοιμήθη στην Αθήνα.Κλικ εδώ! Εορτασμός της Υπαπαντής του Σωτήρος στο Μητροπολιτικό ναό της Σαντορίνης 

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Θεία Λειτουργία σε εκκλησιαστική αίθουσα του Ι.Ναού της Υπαπαντής στα Φηρά, λόγω της ανακαινίσεως του Ναού. 

 

 

 

Κλικ εδώ. Κλειστός ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός "Υπαπαντή του Κυρίου" στα Φηρά της Σαντορίνης, λόγω ανακαινίσεώς του! Νοέμβριος 2012

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Η Παναγιά του Βελώνια και ο σημερινός Μητροπολιτικός ναός της Υπαπαντής στα Φηρά της Σαντορίνης

 

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.