Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Χρειαζόμαστε ψυχική θωράκιση

Όχι ψευτοαγιοσύνη, όχι ψευτοευσεβισμό
Δυστυχώς, δεν είμεθα εκείνοι που έπρεπε να είμεθα.  Τό ξέρουμε όλοι πως πρέπει να είμεθα.  Καί, επειδή δεν είμεθα, αναστενάζουμε.  Καί ο θρήνος της ψυχής είνε, διότι λείπει η αγιότης.   

Δεν είμεθα άγιοι.

Αυτή είνε η πικρία της ψυχής.  Δεν έχουμε την αγιότητα. Αυτό το άγιον σήμερα λείπει.  Είνε βαθιές οι ρίζες της αγιότητος.

Όχι ψευτοαγιωσύνη, όχι ψευτοευσεβισμός, αλλά ειλικρινή και άγια καρδιά να έχωμε. 
Και αν κάπου-κάπου πέφτουμε, και πάλι να σηκωνώμεθα.  Καί εάν χιλιάκις, λέει ο Χρυσόστομος, πέσης, χιλιάκις να σηκωθής.  Ποτέ μην απελπιστής.  Η αγάπη του Χριστού είνε ωκεανός απέραντος και ανεξάντλητος.  «Μέγας εί, Κύριε»!

p. A.Αλλά δυστυχώς σήμερα οι Χριστιανοί είνε άοπλοι.  Μας έχει αφοπλίσει ο διάβολος.  Φανταστήτε ένα στρατό αφοπλισμένο!  Οποία αδυναμία.

Χρειάζεται λοιπόν ψυχική θωράκισις. Όχι άοπλοι.  Είς τα όπλα, στα ιερά όπλα!  Κι όταν έχωμε τα όπλα αυτά, τίς καθ’ ημών; – και ένας ακόμα, λέει η Αγία Γραφή, «εδίωξε χιλίους»! (Ιησ. Ναυή 23, 10 Δευτ. 32,30)

(Αποσπάσματα από το βιβλίο «ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ» του Γέροντος π.Αυγουστίνου, Επισκόπου Φλωρίνης – ΕΙΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΑΙΩΝΙΟΝ!)

http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=19527

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.