Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος! Ο δού­λος που χα­στού­κι­σε τον Χρι­στό!!!

Το έχουμε ακούσει όλοι κάποτε στην ζωή μας, αλλά και αρκετοί το έχουμε ζήσει και έμπρακτα! Για την πατρότητά του πάντως, στο διαδίκτυο που το έψαξα διαπίστωσα πως διίστανται οι γνώμες!
Στο σημερινό Ευαγγέλιο όμως έχουμε το κλασσικότερο παράδειγμα!
Ο Χριστός πηγαίνει στην κολυμβήθρα της Βηθεσδά, εκεί που μαζεύονταν όλοι οι πάσχοντες από τα διάφορα νοσήματα για να θεραπευτούν
Εκεί κατά διαστήματα κατέβαινε ένας Άγγελος και τάρασσε τα νερά και όποιος έπεφτε πρώτος, ότι και να είχε, θεραπευότανε!Εκείνος, ο σημερινός παραλυτικός, έμενε εκεί επί 38 χρόνια γιατί δεν μπορούσε να πέσει μόνος του, γιατί δεν είχε κάποιον να τον βοηθήσει!
Ο Χριστός ως Θεός, που τα γνώριζε όλα, έχω την γνώμη πως εκεί θα πήγε ειδικά γι αυτόν! 
Σεβόμενος όμως την θέλησή του, τον ρώτησε αν θέλει να γίνει καλά!
Μετά με ένα λόγο τον έκανε καλά: «Άρον τον κράβαττόν σου και περιπάτει», του είπε κι εκείνος σηκώθηκε και έφυγε χωρίς να Του πει ένα ευχαριστώ, χωρίς να μάθει ποιος είναι αυτός ο ευεργέτης που ήταν δυνατότερος από τους Αγγέλους!
Οι Εβραίοι, πάλι τυφλωμένοι, το είδαν στραβά! Τους πείραξε είπαν που σήκωσε το κρεβάτι του ημέρα Σάββατο, φεύγοντας από εκεί γιατρεμένος!
Ο Χριστός σκόπιμα είχε εξαφανισθεί μέσα στο πλήθος, για να εκδηλωθούν όλοι, αλλά θα ξαναβρισκόταν μπροστά του και πάλι στο Ναό, γιατί δεν είχε τελειώσει μαζί του!
Γνωρίζοντας τόσο το παρελθόν του, όσο και το μέλλον του προφητικά θα του έλεγε να μην αμαρτήσει πάλι, για να μην πάθει κάτι πολύ χειρότερο!
Και δεν πέρασαν πολλοί μήνες για να επιβεβαιωθεί ο λόγος Του!
Ο πρώην παράλυτος, έκανε κάτι χειρότερο από τον Ιούδα! Εκείνος ενώ ήταν κοντά Του, Τον άκουγε, έβλεπε τα θαύματά Του αλλά μετά τα ξέχναγε όλα! 
Τον ήθελε όμως σαν επαναστάτη και όχι σαν Θεό και στο τέλος το χρήμα, που κανείς δεν μίσησε από τότε, ήταν η αιτία να Τον προδώσει!
Αυτός ο παράλυτος όμως, φαίνεται πως εν τω μεταξύ είχε προσληφθεί στην αυλή του Αρχιερέως Καϊάφα, εξαγορασμένος μάλλον έμμεσα, για να μην διαλαλεί πλέον το θαύμα του Ιησού!
Όταν ξαναβρέθηκε μπροστά στον «ανίσχυρο» πλέον ευεργέτη Του, όχι μόνο ξέχασε την μέγιστη ευεργεσία που του είχε κάνει, αλλά ενώ τον είχε προειδοποιήσει ο Χριστός, έκανε το χειρότερο:
Σε μια απάντηση του Χριστού προς τον Αρχιερέα, ο δούλος εκείνος, πουλώντας εκδούλευση στον Καϊάφα, δουλοπρεπώς χαστούκισε Τον ευεργέτη του, που συνέβαινε να είναι ο ίδιος ο Θεός!
Του ΗΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ 
 https://www.pentapostagma.gr

Όταν παρουσίασαν τον Ιησού μετά τη σύλληψή του μπροστά στον Άννα, εκείνος τον ρώτησε για τους μαθητές του, αλλά και το περιεχόμενο της διδασκαλίας του. 
Και τότε ξαφνικά: 
«Όταν δε ο Ιησούς είπεν αυτά, ένας από τους υπηρέτας, που εστέκετο κοντά του, κατάφερε ράπισμα εναντίον του Ιησού λέγων “με αυτόν τον ασεβή τρόπον απαντάς στον αρχιερέα;”. Του απήντησεν ο Ιησούς “εάν κακώς ωμίλησα, μαρτύρησε εδώ ενώπιον του δικαστηρίου δια το κακόν αυτό. Εάν όμως καλά και σωστά απήντησα, διατί με δέρνεις;”» (Ι­ω­άννης 18: 22-23).
Κα­τά την εκκλησιαστική πα­ρά­δο­ση, ο δούλος που χτύπησε τον Χριστό ή­ταν ο τυφλός που θε­ρά­πευ­σε ο Ι­η­σούς στην κο­λυμ­βή­θρα του Σι­λω­άμ, ο οποίος όταν βρήκε το φως του έγινε υπηρέτης στην αυ­λή του αρ­χι­ε­ρέ­α Άν­να…
 https://www.newsbeast.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.