Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Εορτασμός Αγίων Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη, στην Επισκοπή Γωνιά της Σαντορίνης 30.4.2019

Την Τρίτη της Διακαινησίμου εμβδομάδος, δηλαδή την πρώτη Τρίτη μετά το Πάσχα είναι  ο εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ του Ιερομάρτυρος, Νικολάου Οσιομάρτυρος και της Ειρήνης της Παρθενομάρτυρος, οι οποίοι μαρτύρησαν αμέσως μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως. 
Για την ύπαρξη αυτών των νεομαρτύρων, τα γεγονότα εξιστορούνται με ένα θαυματουργικό και αποκαλυπτικό τρόπο από το έτος 1959.
Από μία ανασκαφή που έγινε στη περιοχή Θερμή της Λέσβου, ανακαλύφθηκε ο τάφος ενός αγνώστου προσώπου, όπου μετά από συνεχή οράματα, ανήκε στον Άγιο Ιερομάρτυρα Ραφαήλ, ο οποίος μαρτύρησε

μαζί με τον Άγιο Οσιομάρτυρα Νικόλαο και την Αγία Ειρήνη, οι οποίοι υπέστησαν φρικτά μαρτύρια....
Επίσης εφέτος κατά την ημέρα αυτή έχουμε και τον εορτασμό του Ευαγγελιστού Μάρκου.
Στη περιοχή μας και κάτω από την Παναγιά την Επισκοπή και την Αγία Άννα του Παλιού Χωριού της Σαντορίνης, βρίσκεται σε περίοπτη θέση το μικρό και μονόκλιτο ξωκκλήσι  των Αγίων Ραφαήλ το οποίο κατασκευάσθηκε πρόσφατα και κατά το έτος 2000.
Μετά τη Θεία Λειτουργία που έγινε από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Π. Ματθαίο Μπαρούση, ακολούθησε περιφορά της εικόνας των Αγίων στον αυλόγυρο του ναού και στη συνέχεια ευλογήθηκε και μοιράσθηκε πανήγυρη από ψωμί με τυρί, κρέας κοκκινιστό με κριθαράκι, διάφορα γλυκίσματα (εις μνήμη αγαπημένων προσώπων που έφυγαν από την ζωή αυτή), και για όσους επιθυμούσαν υπήρχε  και ντόπιο κρασί!
 Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ανάλογες αποσπασματικές εικόνες και βίντεο μέσα από το αρχείο  της ιστοσελίδας μας. 
 Χριστός Ανέστη! και Χρόνια Πολλά
 Δείτε το βίντεο!

Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την Παναγιά την Επισκοπή του  Παλιό Χωριό ή Μέσα Γωνιά - Επισκοπή Γωνιά της Σαντορίνης!     Πηγή: Αρμενιστής

Πηγή: Αρμενιστής

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίων Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη, στην Επισκοπή Γωνιά Σαντορίνης 2.5.2016

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίων Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη, στο Καρτεράδο Σαντορίνης 14.4.2015 


 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίων Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη, στην Επισκοπή Γωνιά της Σαντορίνης 22.4.2014


 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίων Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη, στην Επισκοπή - Γωνιά της Σαντορίνης 7.5.2013 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίων Ραφαήλ, στην Επισκοπή - Γωνιά της Σαντορίνης 17.4.2012Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την Παναγιά την Επισκοπή του  Παλιό Χωριό ή Μέσα Γωνιά - Επισκοπή Γωνιά της Σαντορίνης!

 

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη


 

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.