Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκε ιερά αγρυπνία στον Ι.Ν. του Ευαγγελισμού στο Εμπορείο της Σαντορίνης επί του εορτασμού της Π. «Γαλακτοτροφούσης» & Αγίου Γερασίμου εκ Μεγάλου Χωρίου Ευρυτανίας! 2&3.7.2018

Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Εμπορείο της Σαντορίνης  η ιερά αγρυπνία με αφορμή την εορτή της συνάξεως της ιεράς εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου «Γαλακτοτροφούσης» και της μνήμης του αγίου ενδόξου νέου οσιομάρτυρος Γερασίμου του εκ Μεγάλου Χωρίου Ευρυτανίας.
Νωρίτερα, πριν την έναρξη της ιεράς αγρυπνίας μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό η λάρνακα η περιέχουσα τα ευωδιάζοντα ιερά λείψανα του οσίου πατρός ημών (προσφυώς ονομασθέντος) Προσδοκίου τα οποία ευρέθησαν στις 3 Ιανουαρίου του έτους 2015 εντός τάφου, κατά τη διάρκεια των εργασιών ανακαινίσεως του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής του ανήκοντος στο συγκρότημα του ιστορικά πλέον Σιναϊτικού Μετοχίου Αγίας Αικατερίνης Εμπορείου το οποίο εγκαταλήφθηκε από τους εκεί ασκούντες πατέρες το έτος 1714 οπότε και επωλήθη σε ντόπιους κατοίκους.

Κατά τη διάρκεια της ιεράς αγρυπνίας ετέθη για προσκύνηση πέραν του ιερού λειψάνου του εορτάζοντος αγίου νέου οσιομάρτυρος Γερασίμου η ιερά εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου «Γαλακτοτροφούσης» που χρονολογείται στο 18ο αι. και που αγοράστηκε και μεταφέρθηκε από τους πιστούς από τους Αγίους Τόπους τον Νοέμβριο του 2017 αφού πρώτα καθιερώθηκε επί του Θεομητορικού Μνήματος στη Γεθσημανή κι έλαβε την ευλογία του φρικτού Γολγοθά και του Παναγίου Τάφου.
Σημειωτέον μάλιστα ότι και η ιστορική και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γαλακτοτροφούσης που φυλάσσεται στο Άγιον Όρος προέρχεται επίσης από τους Αγίους Τόπους και παρουσιάζει την Παναγία μας να έχει έξω τον δεξιό μαστό της και να θηλάζει τον Χριστό («Μακαρία η κοιλία η βαστάσασά σε και μαστοί ους εθήλασας). 
Αρχικώς άνηκε στη Λαύρα του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου. Πριν πεθάνει ο Όσιος Σάββας είπε στους παρευρισκόμενους, ότι κάποτε θα επισκεφθεί τη Λαύρα κάποιο βασιλοπαίδι, Σάββας ονομαζόμενος και αυτός, σε αυτόν να δώσετε την εικόνα της Παναγίας Γαλακτοτροφούσας σαν ευλογία. Γεγονός που έγινε τον 13ο αιώνα, όταν τη Λαύρα επισκέφθηκε ο Άγιος Σάββας ο Σέρβος (Αρχιεπίσκοπος Σερβίας), κτήτορας της Ιεράς Μονής Χιλιανδαρίου του Αγίου Όρους. 
Αυτός μετέφερε την αγία αυτή εικόνα στο Άγιο Όρος, και συγκεκριμένα στη μονή την οποία ο ίδιος ίδρυσε. Και από εκεί την τοποθέτησε στο Τυπικαριό, το κελάκι όπου ο ίδιος διέμενε συχνά στις Καρυές και από εκεί η Παναγιά μας συνεχίζει μέσα στους αιώνες να εισακούει τις προσευχές όσων την επικαλούνται και να θαυματουργεί προς Δόξαν του Υιού της.
Η Παναγία η Γαλακτοτροφούσα κάνει πολλά θαύματα ιδιαιτέρως σε γυναίκες που δεν έχουν γάλα να θηλάσουν τα νεογέννητα παιδιά τους.


 https://www.facebook.com

Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την Περίσα της ευρύτερης περιοχής του Εμπορείου της Σαντορίνης!

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη


Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.