Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Εορτασμός Αγίου Σαμψών στο Πύργο Σαντορίνης 26 - 27.6.2014

 Σήμερα η εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Σαμψών τον ξενοδόχο, ο οποίος  ασκούσε χωρίς χρήματα την ιατρική του, και η φήμη του ως άριστου ιατρού, ανέδειξε πολύ σύντομα το σπίτι του σε άμισθο ιατρείο και σε ένθεο ξενοδοχείο, σε τέτοιο βαθμό, ώστε οι ασθενείς έβρισκαν δωρεάν τη θεραπεία τους και οι φτωχοί τη φροντίδα και την ψυχική τους στήριξη.   Ό Άγιος Σαμψών την επιστήμη της ιατρικής δεν την εξασκούσε ως βιοποριστικό
επάγγελμα, αλλά ως κοινωνικό λειτούργημα για να βοηθά τους φτωχούς και να θεραπεύει με τη χάρη του Θεού τους ασθενείς, και συγκαταλέγεται μέσα στη χορεία των είκοσι ιαματικών Αγίων Αναργύρων!
Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που έγινε από τον συγγραφέα Αριστείδη Θεοδωρόπουλο για τον αριθμό των ναών επ΄ ονόματι του Αγίου Σαμψών στον Ελλαδικό χώρο, ανέρχονται στους 7 συνολικά, εκ των οποίων οι 2 είναι στη Σαντορίνη: 

Στον οικισμό του Πύργου κοντά στο Δημοτικό σχολείο, και ο άλλος, μέσα στο κάμπο της περιοχής της Βλυχάδας του Εμπορείου.

Ένας στην Πάτμο, την Πάρο, την  Μύκονο της οποίας τα θυρανοίξιά του έγιναν στις 28.9.2012, στο Πλωμάρι της  Λέσβου, και ένας εντός ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Costa Navarino, στη Πύλο Μεσσηνίας.
Το εκκλησάκι του Αγίου Σαμψών βρίσκεται μέσα στα γραφικά σοκάκια του Πύργου (με την πρωτιά της τοπικής αρχιτεκτονικής το ξακουστό Καστέλι) και στο ανατολικό μέρος του χωριού, κοντά στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού.
Ο ναός είναι παλιός, αλλά ο εσωτερικός και εξωτερικός εξωραϊσμός του ναού, έγινε κατά το έτος 2003.
Επίσης ο ναός αυτός γιορτάζει και στις 27 Αυγούστου, ημέρα εορτασμού του Αγίου Φανουρίου, όπου σύμφωνα με το έθιμο της περιοχής οι κάτοικοι  προσφέρουν φανουρόπιτες στον Άγιο
Τον ναό του Αγίου φροντίζει καθημερινά με ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα η αγαπημένη μας συμπατριώτισσα Αυγουστίνα Νομικού, η οποία όπως μπορείτε να δείτε στη συνέχεια, χτύπησε και τις καμπάνες κατά την έναρξη του εσπερινού της ημέρας.
  Στη συνέχεια όμως μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες του εορτασμού, μέσα  από το αρχείο της ιστοσελίδας μας

Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα!
Δείτε το βίντεο


   


Κλικ εδώ. Αγουστίνα Νομικού! Η φωνή της Σαντορίνης 14.10.2013

Πηγή: Αρμενιστής
Πηγή: Αρμενιστής

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Σαμψών στη Βλυχάδα Σαντορίνης 26.6.2014


 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Σαμψών στο Καμάρι Σαντορίνης 27.6.2014 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Σαμψών στο Πύργο της Σαντορίνης, 27 Ιουνίου 2013


 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Σαμψών στη Βλυχάδα της Σαντορίνης, 27 Ιουνίου 2013

 

 

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.