Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Θεμελίωση Ιερού Ναού προς τιμήν του Αγίου Συμεών του Στυλίτου στη ΔΕΗ της Σαντορίνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014 ο Αγιασμός της θεμελίωσης του νέου Ιερού Ναού, προς τιμήν του Αγίου Συμεών του Στυλίτου, στο χώρο της ΔΕΗ του Μονολίθου Σαντορίνης  από το Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού & Νήσων κ.κ Επιφάνιο. 
Στη γύρο περιοχή βρίσκεται η Αγία Χαριτίνη της οποίας πρόσφατα έγιναν τα θυρανοίξια του ναού, ο Άγιος Μάρκος,
ο Άη - Γιάννης πάνω στο βράχο του Μονολίθου.
Ο Μητροπολίτης μας συνοδευόταν από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς μας Μητροπόλεως,  π. Νικόλαο και τον εφημέριο της αρμόδιας περιοχής της Μεσαριάς π. Ευάγγελο, ενώ στην ιερά Τελετή συμμετείχαν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της ΔΕΗ Θήρας, αλλά και άλλοι συμπολίτες μας.
Μετά τη θεμελίωση ο Σεβασμιώτατος από τον εργοταξιακό άμβωνα του ναού ανεφέρθη επιγραμματικά στον Άγιο Συμεών τον Στυλίτη, του οποίου αφιερώνεται ναός  επ΄ ονόματι του Αγίου για πρώτη στην περιοχή μας.

Μετά το πέρας του Αγιασμού θεμελιώσεως του νέου Ιερού Ναού, ακολούθησε ανάλογη δεξίωση και στη συνέχεια  ακολούθησε ενημέρωση στους χώρους του εργοστασίου, καθώς και την εξέλιξη των εργοστασιακών μεταρρυθμίσεων που γίνονται στη ΔΕΗ, μετά το πολύβουο περσινό και τραγικό συμβάν που έγινε στην περιοχή μας στις 13 Αυγούστου 2013.
Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες από τον Αγιασμό της θεμελίωσης μέσα  από το αρχείο της ιστοσελίδα μας.
Η χάρη του Αγίου να προστατεύει όλους μας και να μας αξιώσει με το καλό να συμμετέχουμε στα θυρανοίξια και τα εγκαίνια του ναού.
  Δείτε το βίντεο!

 

Κλικ εδώ. Ανέγερση Ι. Ν. Αγίου Συμεών του Στυλίτου από τη θεμελίωσή του 15.5.2014 μέχρι και την ημέρα εορτασμού του Αγίου 1.9.2014

 

Κλικ εδώ. Εγκαίνια Αγίου Παγκρατίου στο Καμάρι της Σαντορίνης 8 & 9 Ιουλίου 2013


 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός και εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Παγκρατίου στο Καμάρι της Σαντορίνης 9 Ιουλίου 2013 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός, Θυρανοίξια Αγίας Χαριτίνης στη Μεσαριά - Μονόλιθο της Σαντορίνης 4.10.2013



Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.