Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Η εορτή των Εισοδίων στην Ιερά Μονή της Παναγίας Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό

Σε κλίμα κατάνυξης και με το μοναστηριακό τυπικό, το οποίο ακολουθείται απαραχάρακτο εκατοντάδες χρόνια, εορτάστηκε σήμερα, στο σπηλαιώδες Καθολικό της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης Αμοργού, η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, αλλά και η  έλευση της θαυματουργής Εικόνας της Θεοτόκου στο Νησί της Αμοργού από την Ι. Μ. Χοζεβά της Παλαιστίνης, πριν από 925 χρόνια.
Την εορτή λάμπρυνε, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.
Επιφανίου και του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής κ. Σπυρίδωνος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προεξήρχε του πανηγυρικού Εσπερινού και της Θ. Λειτουργίας. 
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στο βαθύτερο νόημα της
εορτής και της ουσιώδους προσφοράς της Παναγίας Μητέράς μας, στη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.
Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Επιφάνιος, ευχαρίστησε τον προσκεκλημένο Ιεράρχη, ευχήθηκε να είναι πολλά και καλλίκαρπα τα έτη του στο γεώργιο της εκκλησίας, αλλά και ως πανεπισημιακού δασκάλου ο οποίος έχει την ευθύνη της καθοδήγησης υποψηφίων κληρικών και θεολόγων που φοιτούν στην Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας αφού ευχαρίστησε τον επιχώριο Μητροπολίτη και τον Καθηγούμενο για την τιμητική πρόσκληση, εις ένδειξη ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπο της Θεοτόκου, προσέφερε στο Θεομητορικό εικόνισμα το προσωπικό του αρχιερατικό εγκόλπιο.
01
hozo1
hozo2
hozo3
hozo5
hozo6
hozo7
hozo8
http://www.romfea.gr

Κλικ εδώ. Εορτασμός Παναγίας Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό 21.11.2011


Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.