Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Παναγιά στη Πλάκα του Μεγαλοχωρίου της Σαντορίνης. Εορτασμός 23.11.2013

Το μικρό γραφικό και υπόσκαφο εξωκλήσι των Εισοδίων της Θεοτόκου στη περιοχή "Πλάκα" του Μεγάλου Χωριού, βρίσκεται στα απόκρημνα και πανέμορφα σημεία της ομώνυμης περιοχής της καλντέρας, με συναρπαστική και απίστευτη πανοραμική θέα.
Αυτή η γλυκιά αγριάδα της περιοχής μαγεύει και τον κάθε διερχόμενο  επισκέπτη, από τα αιολικά σμιλεύματα των πετρωμάτων, την πλούσια και γρήγορη εναλλαγή του
χρωματισμού των πετρωμάτων, τα γραφικά και στενά μονοπατάκια, την πλούσια και άγρια χλωρίδα της περιοχής, αλλά και την απέραντη θέα της κοσμοπολίτικης καλντέρας του κόσμου.
Το οδοιπορικό για να φθάσει κάποιος στον εορτασμό της Παναγίας στην Πλάκα, όπως θα δείτε στις πιο κάτω φωτογραφίες και το ανάλογο βίντεο, μας ταξιδεύει σε άλλες παλαιότερες εποχές με άρωμα από τα εξαιρετικά διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε λειτουργίες στα διάσπαρτα εξωκλήσια που μας περιέγραφε.....
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκε και μοιράσθηκε πανήγυρη από παραδοσιακό φάβα της Σαντορίνης, μπακαλιάρο τηγανητό, ελιές, ντολμαδάκια και ντόπιο κρασί. Στη συνέχεια όμως μπορείτε δείτε ανάλογο φωτογραφικό υλικό, από το αρχείο του   Αρμενιστή.
Χρόνια Πολλά & Ευλογημένα
 Δείτε το βίντεο


 Πηγή: Αρμενιστής

Πηγή: Αρμενιστής

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Εισοδίων της Θεοτόκου στο Παλιό Χωριό της Σαντορίνης 21.11.2013


 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Παλιό Χωριό της Σαντορίνης 21.11.2012


 


 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Εισοδίων της Θεοτόκου στο Παλιό Χωριό της Σαντορίνης 21 Νοεμβρίου 2011 

 

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

 

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.