Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου στα Ν.Σεπόλια

εκ του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, Νέων Σεπολίων
«Η ευλάβεια του λαού μας και οι θεραπευτικές επεμβάσεις του Αγίου Παρθενίου, επισκόπου Λαμψάκου, προστάτου των καρκινοπαθών, μας οδήγησαν στην απόφαση για την ετήσια έλευση και παραμονή της θαυματοβρύτου κάρας του στην Ενορία μας.
Είναι πλέον μια παράδοση, βασισμένη στο πνευματικό έρεισμα της εσώτερης ανάγκης του πονεμένου ανθρώπου να πλησιάσει με εμπιστοσύνη και φλέγοντα πόθο τον αγαπημένο άγιο, για να αφήσει στη φροντίδα του τη δοκιμασία και την αγωνία που κατατρύχει την ύπαρξή του. Η εμπειρία από τα προηγούμενα χρόνια χάραξε ανεξίτηλα στη μνήμη μας συγκλονιστικά βιώματα. Ζήσαμε τη μετοχή της βαρυαλγούσας ψυχής στο μυστήριο του θαύματος που συνεγείρει
την ακράδαντη πίστη της ακένωτης πηγής του θαύματος. Αποτυπώθηκαν εικόνες που συγκινούν και τους αδιάφορους και τους ψυχρούς ακόμα, όταν στέκονται άφωνοι μπροστά στους κρουνούς των δακρύων που γίνονται θυσία σιωπηρή στο βωμό του θείου ελέους.

Στη διάρκεια της Ιεράς περιόδου που διανύουμε, το προσκύνημα αυτό γίνεται όπλο ακαταμάχητο στον αγώνα μας, δύναμη και βοήθεια στην άρση του σταυρού μας, ασφαλής διάβαση στη χώρα του Θεού, Κοινωνία Αναστάσιμη».

Η Τιμία κάρα του Αγίου Παρθενίου, επισκόπου Λαμψάκου, θα μεταφερθεί και θα εκτεθεί σε προσκύνημα,  στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, Νέων Σεπολίων, από τις 29 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου
Μετά την υποδοχή της, αύριο, στην πλατεία μπροστά από το Ναό θα τελεστεί παράκληση και δέηση υπέρ των ασθενών.
Τηλ.Ι.Ναού:210-5712789

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.