Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Εορτασμός της Πάνω Ζωοδόχου Πηγής στο βουνό του Καμαριού της Σαντορίνης 2012

Το μικρό εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής (1825 – 1834), βρίσκεται μια ανάσα πριν την Αρχαία Θήρα, σε υψόμετρο 190 μέτρων και προσκολλημένο σαν στρείδι στα απόκρημνα βορειοδυτικά και γιγαντιαία βράχια του βουνού που απλώνεται προς την περιφέρεια του Καμαριού.
Το ξωκλήσι αυτό υπάγεται στις μονόκλιτες καμαροσκεπές βασιλικών και αναφέρεται ότι κτίστηκε από τους ασκητές του μονυδρίου του Μέσα Βουνού, κατά την προαναφερόμενη χρονική περίοδο. 
Δίπλα στο ναό υπάρχει μεγάλο και μοναδικό σπήλαιο του νησιού με τρεχούμενο νερό – αγίασμα, από σταλακτίτες και διαδοχικές βραχολεκάνες γεμάτες από πηγαία νερά. Εξ ου και η ονομασία του ναού.
Για να δείτε περισσότερα για το σπήλαιο κλικ εδώ
Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε πιο κάτω από την ιστοσελίδα μας, εικόνες από την άνοδο στο μικρό ξωκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής, μέχρι και την επιστροφή μας, που έγινε κατά την παραμονή του εορτασμού της.



Κλικ εδώ για να δείτε τον εορτασμό 2012 της κάτω Ζωοδόχου Πηγής
Κλικ εδώ για να δείτε τον εορτασμό 2011 της κάτω Ζωοδόχου Πηγής


 
Κλικ εδώ, για να δείτε το σπήλαιο της πάνω Ζωοδόχου Πηγής





Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.