Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Η ανωτερότητα του κληρικού


Πόσο μεγάλο είναι το αξίωμα της ιερωσύνης; Είναι μέγιστο. 
Το να είναι κανείς βασιλεύς, αυτό για τον κόσμο θεωρείται ως το ύψιστο αξίωμα. Δεν το ύψιστο αξίωμα να είναι κανένας βασιλεύς.
Το ύψιστο αξίωμα είναι να είναι φορέας της ιερωσύνης. 
Ο ιερεύς, ο αρχιερεύς, είναι ανώτερος, ασυγκρίτως ανώτερος ενός βασιλέως. Γιατί; Διότι ο ιερεύς, ο αρχιερεύς, ο κληρικός, ο ιερωμένος, υπηρετεί το Μέγιστο των όντων, τον ίδιο τον Θεό, και μετά τον Θεό υπηρετεί την εικόνα του Θεού την ζωντανή, τον άνθρωπο, ο οποίος είναι κατ' εικόνα και ομοίωση Θεού, ο οποίος είναι μικρός θεός, θεός κατα χάριν. 
Ο ιερωμένος έχει προορισμό να φροντίζει για την διαποίμανση ψυχών. 
Δεν ασχολείται μόνο με την καθημερινότητα και με τα υλικά πράγματα, με αυτά ασχολείται λιγότερο. Ασχολείται περισσότερο με τα αιώνια συμφέροντα, με την αιωνιότητα, με τα μεγάλα και αληθινά συμφέροντα τα οποία ανήκουν στην αιωνιότητα. 
Εαν στο δρόμο συναντήσουμε ένα βασιλιά και ένα ιερέα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στον ιερέα, να χαιρετήσουμε πρώτα τον ιερέα και μετά τον βασιλιά. Αυτό βέβαια κοσμικά θεωρείται παράδοξο. Αλλά δεν ομιλώ κοσμικά, ομιλώ συμφώνως προς την Γραφή, ομιλώ εκκλησιαστικά.

Όλο το βίντεο θα το δείτε πατώντας ΕΔΩ

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.