Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Εορτασμός Αγίας Αικατερίνης στο Εμπορείο της Σαντορίνης 25.11.2019

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της πανσόφου, της πανευφήμου νύμφης του Χριστού και εφόρου της Ιεράς Μονής Θεοβαδίστου Όρους Σινά στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Εμπορείου που συγκαταλέγεται στα πάλαι ποτέ διαλάμψαντα Ιερά Μετόχια της εν λόγῳ Ιεράς Μονής στη Σαντορίνη.
Ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης Εμπορείου χρονολογείται στον 17ο αιώνα. Οι Σιναΐτες Πατέρες επώλησαν τόσο την κτηματική περιουσία
του Μετοχίου όσο και τον Ιερό Ναό στα 1714 οπότε κι έφυγαν από τη Σαντορίνη.
Ο Ιερός Ναός έπαθε σοβαρές βλάβες (γκρεμίστηκε σε μεγάλο τμήμα του) με τον σεισμό της 9ης Ιουλίου του έτους 1956 και επισκευάστηκε κατόπιν από τους κατοίκους του Εμπορείου. Από το έτος 2009 ξεκίνησε η προσπάθεια συντηρήσεώς του.
Στις 16 Ιανουαρίου του έτους 2016 επισκέφθηκε κι ευλόγησε την προσπάθεια ανακαινίσεως ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σιναίου κ. Δαμιανός.
Οι εργασίες της εκ βάθρων ανακαινίσεως ξεκίνησαν τον Ιούλιο του έτους 2018 και περατώθηκαν ένα χρόνο μετά με τη συνδρομή των κατοίκων του Εμπορείου και την γενναία αρωγή του Πολιτικού Διοικητού του Αγίου Όρους και Ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας κ. Αθανασίου Μαρτίνου.
Τα εγκαίνια του ανακαινισθέντος Ιερού Ναού πραγματοποιήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού & Νήσων κ. Επιφάνιο στις 19 Οκτωβρίου του έτους 2019. 
 
Με την ευλογία λοιπόν του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Σιναίου κ. Δαμιανού και του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου πραγματοποιήθηκε στον άρτι εκ βάθρων ανακαινισθέντα Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Εμπορείου τόσο ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός όσο και η Θεία Λειτουργία.
Των ιερών ακολουθιών προέστη ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σιγάλας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας Αμοργού & Νήσων και υπεύθυνος του εν Εμπορείῳ Θήρας πάλαι ποτέ διαλάμψαντος Σιναϊτικού Μετοχίου.
Κατά τη Θεία Λειτουργία ο αιδεσιμολογιώτατος π. Νικόλαος Σιγάλας εκήρυξε το θείο λόγο και μετέφερε στους πιστούς τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Σιναίου ως και τις ευχαριστίες του για την γενναία συνδρομή τους στην πρόσφατη ανακαίνιση που κατέστησε τον Ιερό Ναό ένα ακόμα κόσμημα στη Σαντορίνη.
Τόσο κατά τη διάρκεια του Εσπερινού όσο και κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας οι πιστοί είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουν απότμημα εκ του ιερού λειψάνου της Αγίας Αικατερίνης που θησαυρίζεται στον Ιερό Ναό.

























 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίας Αικατερίνης στην Οία της Σαντορίνης 25.11.2016


 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίας Αικατερίνης στο Βόθωνα της Σαντορίνης 25.11.2015

 

 

 

 

 

 Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίας Αικατερίνης στην Οία Σαντορίνης 25.11.2014 

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίας Αικατερίνης στο Εμπορείο της Σαντορίνης 24, 25.11.2013 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίας Αικατερίνης στο Καμάρι της Σαντορίνης 25.11.2013



 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Μερκουρίου στη Βλυχάδα Εμπορείου της Σαντορίνης 24,25.11.2013 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Συνάξεως των Οσίων Κολλυβάδων Πατέρων & Λιτάνευση των Ιερών τους Λειψάνων στον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης Εμπορείου  Σαντορίνης 18.4.2015

 

 

 

  Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την Περίσα της ευρύτερης ευρύτερης περιοχής του Εμπορείου της Σαντορίνης!

 

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.