Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Εορτασμός Εσπερινός Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Πρόγονη Βλαχέρνας Άρτας 23.8.2018

Σε μια καταπληκτική  και πανοραμική θέση του οικισμού “Πρόγονη” της Τοπικής Κοινότητας Βλαχέρνας της Δ.Ε.Βλαχερνών τού Δήμου Αρταίων και απέναντι από την πόλη του νομού, αλλά και του διερχόμενου ποταμού Άραχθος,  δεσπόζει ένα μικρό ξωκλήσι το οποίο κτίστηκε εδώ και δεκατέξι χρόνια περίπου, αφιερωμένο στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό.
 Την παραμονή του εορτασμού δηλαδή στις 23 Αυγούστου 2018  έγινε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία στον προαύλιο και σκεπαστό χώρο
του μικρού και γραφικού ναού, μέσα σε πλήθος κόσμου, προερχόμενοι από τα γύρω χωριά: Γραμμενίτσας,  Κορφοβουνίου, Βλαχέρνας, αλλά και από τις γύρω άλλες περιοχές του νομού της Άρτας
Χωροταξικά ο περιβάλλοντας χώρος του μικρού ναού, εν σχέση με το ύψωμα που βρίσκεται, είναι αρκετά δροσιστικός κατά την περίοδο που διανύουμε, έτσι ώστε ο επισκέπτης της περιοχής θα πρέπει να είναι ανάλογα ντυμένος ιδιαίτερα κατά τις βραδυνές ώρες που στη συνέχεια και μετά τον εσπερινό του Αγίου ακολουθεί το παραδοσιακό πανηγύρι από τοπικά ηπειρωτικά μουσικά όργανα, αλλά και εκλεκτούς και ψητούς μεζέδες!
Αυτό γενικότερα είναι ένα άρωμα από το παραδοσιακό ελληνικό πανηγύρι της υπαίθρου, που θα πρέπει να κρατήσουν και οι επερχόμενες γενεές της πατρίδας.
Στη συνέχεια όμως μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες του εορτασμού μέσα  από το αρχείο της ιστοσελίδας μας.
Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα!
Δείτε το βίντεο!

Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερη θεματολογία από την περιοχή  της  Άρτας


Πηγή: Αρμενιστής












 Πηγή: Αρμενιστής


Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερη θεματολογία από την περιοχή  της  Άρτας

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.