Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Προφήτης Ιωήλ +19 Οκτωβρίου

Γιορτάζουμε σήμερα 19 Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Προφήτου Ιωήλ, ας πούμε λίγα λόγια:
Ο Άγιος Προφήτης Ιωήλ είναι ένας από τους δώδεκα μικρούς λεγόμενους Προφήτες

Ήταν γιος του Βαθουήλ, από τη φυλή Ρουβήμ, και προφήτευσε όταν βασιλιάς στη φυλή του Ιούδα ήταν ο Ιωάς 878 - 838 π.Χ.
Το προφητικό του βιβλίο, έχει ειπωθεί ότι το διακρίνει ύφος ποιητικό, περίκομψο, και αποτελεί κόσμημα της εβραϊκής φιλολογίας.

Ο Προφήτης Ιωήλ λέει περί μετανοίας: «Και νυν λέγει Κύριος ο Θεός υμών επιστράφητε προς με εξ'όλης της καρδίας υμών και εν νηστεία και εν κλαυθμώ και εν κοπετώ και διαρρήξατε τας καρδίας ημών και μη τα ιμάτια υμών και επιστράφητε προς Κύριον τον Θεόν
υμών, ότι ελεήμων και οικτίρμων έστι, μακρόθυμος και πολυέλεος» (Ιωήλ, Β' 12-13).

Δηλαδή, και τώρα, λέει ο Κύριος και Θεός σας: Επιστρέψτε με μετάνοια σ'εμένα με όλη σας την καρδιά, με νηστεία και με δάκρυα μετανοίας. Σχίστε τις καρδιές σας από πόνο μετανοίας και συναίσθηση της ενοχής σας, και όχι τα ενδύματά σας. Επιστρέψτε στον Κύριο και Θεό σας, διότι αυτός είναι ελεήμων και οικτίρμων, μακρόθυμος και πολυέλεος.

Μπορούμε να πούμε ότι το προφητικό βιβλίο του Αγίου Προφήτου Ιωήλ, αποτελείται από τρία κεφάλαια, που εκεί μέσα προφητεύει τις δωρεές του Αγίου Πνεύματος (Πράξ. στ’ 17) στη χριστιανική εκκλησία, καθώς επίσης και τα σημεία, που θα προηγηθούν της δευτέρας παρουσίας του Κυρίου.
Ο Άγιος και Προφήτης Ιωήλ απεβίωσε ειρηνικά.


Χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!

Απολυτίκιο:

Ἦχος δ'. Ταχὺ προκατάλαβε.
Ὡς ἔμπνουν κειμήλιον, τῶν ἱερῶν ἀρετῶν, Προφήτης θεόληπτος, ὤφθης σοφέ, Ἰωήλ, ἑλλάμψει τοῦ Πνεύματος, ὅθεν τῆς εὐσέβειας, ἡ πηγὴ ὡς προέφης, ἔβλυσε τοὶς ἐν κόσμῳ, ἐκ τοῦ οἴκου Κυρίου ἧς νῦν καταπολαύοντες, πόθω τιμῶμεν σε.


 

http://agioritikovima.gr/

 

 

Κλικ εδώ. Μητροπολίτης Εδέσσης κ.κ. Ιωήλ στον εορτασμό της Υπαπαντής του Κυρίου, από τον Εσπερινό στο Μητροπολιτικό Ναό της Σαντορίνης 1.2.2014 

 

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.