Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Εορτασμός Αγίου Στυλιανού στο Καμάρι Σαντορίνης 26.11.2015

Ο όσιος Στυλιανός αγιάστηκε ήδη από τη μήτρα της μητέρας του και έγινε κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος. 
Έδωσε μάλιστα ό,τι περιουσία  είχε στους πτωχούς και ακολούθησε τον μοναχικό βίο, ξεπερνώντας όλους στην επίπονη άσκηση και τη σκληραγωγία. 
Έπειτα πήγε στην έρημο, κι αφού βρήκε ένα σπήλαιο ως τόπο κατοικίας, δεχόταν τροφή από θείο άγγελο κι έγινε θεραπευτής ποικίλων ανιάτων παθών.
 Όταν κάποτε ο φθοροποιός θάνατος, προσβάλλοντας νεογνά, έκανε άτεκνες αυτές που είχαν γεννήσει, οι μητέρες επικαλούνταν το όνομα του αγίου και φτιάχνοντας το τίμιο εικόνισμά του ξαναγίνονταν και πάλι ικανές προς τεκνοποιία. Όταν πέθανε, το σώμα του κατατέθηκε στη χώρα των Παφλαγόνων, επιτελώντας πολλές ιάσεις και θαυματουργίες. 
   Ο όσιος Στυλιανός είναι γνωστός ως προστάτης, κυρίως, των παιδιών: των νηπίων, των βρεφών, των νεογνών. 
Το ιδιαίτερο αυτό χάρισμά του ως προς τα παιδιά, όπως σημειώνει το συναξάρι του,  δεν του δόθηκε αυθαίρετα. Ο ίδιος ο Θεός φανέρωσε τη θέλησή Του να θεραπεύονται τα παιδιά μέσω αυτού: η επίκληση του ονόματός του γινόταν ίαμα σ’ αυτά και στις μητέρες τους. 

   Ο σημερινός εορτασμός του Αγίου Στυλιανού έγινε στο μικρό  εκκλησάκι του Αγίου Παγκρατίου που δεσπόζει στη κορυφή του λόφου της περιοχής του Καμαριού της Σαντορίνης, και με απίθανη θέα στη γύρω κοσμοπολίτικη περιοχή του νησιού.          
Την παραμονή του εορτασμού επικρατούσαν πολύ ισχυροί νότιοι άνεμοι, ενώ την ημέρα του εορτασμού μετατράπηκαν σε ήπιους δυτικούς ανέμους, με αποτέλεσμα να παρέχεται η δυνατότητα των πιστών να προσέλθουν στην κορυφή του λόφου της περιοχής που βρίσκεται ο Ιερός Ναός του Αγίου Παγκρατίου, αλλά και μεγάλη εικόνα του Αγίου Στυλιανού, αλλά και τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου!
Στη συνέχεια όμως μπορείτε δείτε ανάλογο φωτογραφικό υλικό, μέσα από το αρχείο του   Αρμενιστή.                                                                           Χρόνια Πολλά & Ευλογημένα
 Δείτε το βίντεο




Κλικ εδώ για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την ευρύτερη περιοχή του Καμαριού της Σαντορίνης

Πηγή: Αρμενιστής


 Πηγή: Αρμενιστής

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Στυλιανού στο Καμάρι Σαντορίνης 26.11.2014 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Στυλιανού στο Καμάρι της Σαντορίνης 26.11.2013 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Στυλιανού στο Καμάρι της Σαντορίνης 26.11.2012

 

 


 

Για να δείτε τον εορτασμό του Αγίου Στυλιανού στις 26 Νοεμβρίου 2011 κλικ εδώ.

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την ευρύτερη περιοχή του Καμαριού της Σαντορίνης

 

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη


Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.