Σελίδες

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ποιός είναι;

Ο μεγαλύτερος θεωρητικός φυσι­κός του εικοστού αιώνα, ίσως και ο σπουδαιότερος των δύο-τριών τελευ­ταίων αιώνων, είναι ο Αλβέρτος Αϊν­στάιν.

Στην εφημερίδα ΒΗΜΑ (24/2/2002) αναδημοσιεύθηκε συνέντευξη του διά­σημου αυτού επιστήμονα, πού είχε δοθεί το 1930. Σ' αυτήν, είπε ανάμεσα στα αλλά και τα εξής:

-Ερώτηση: Δέχεσθε την Ιστορική ύπαρξη του Ιησού Χριστού;
-Απάντηση: Ασφαλώς. Δεν έχω καμμιά αμφιβολία. Κανένας δεν μπο­ρεί να διαβάσει το Ευαγγέλιο δίχως να νιώσει την πραγματική παρουσία του Ιησού Χριστού. Η προσωπικότητα Του βρίσκεται μέσα σε κάθε λέξη. Καμμιά άλλη διήγηση δεν είναι εμπλουτισμένη με τόση ζωή, όσο οι ιστορίες της Καινής Διαθήκης. Είναι εντελώς διαφορετική η εντύπωση πού μας δημιουργούν οι διάφοροι ήρωες -πρόσωπα μυθικά και ιστορικά- της ανθρωπότητας. Κανένας από αυτούς δεν έχει την αυθεντική ζωντάνια του Ιησού.
* * *

Ο Αϊνστάιν ήταν Εβραίος. Ο ίδιος δήλωνε ότι πίστευε στο Θεό. Και γι' αυτό ο τρόπος πού μιλούσε για τον Χριστό, ήταν πολύ εντυπωσιακός.

* * *

Πόσοι, όμως, από μας, τους λεγό­μενους Χριστιανούς, θα μιλούσαμε για τον Κύριο μας Ιησού Χριστό, με τέτοιο ενθουσιασμό;

Γιατί, όμως, να μην μπορούμε να το κάνουμε;
1. Γιατί δεν Τον γνωρίζουμε καλά. Δεν φροντίσαμε να καταλάβουμε ότι αυτός είναι δημιουργός του σύμπα­ντος. Και σωτήρας μας. Και γι' αυτό και λίγο τον αγαπάμε!
2. Γιατί δεν γνωρίζουμε καλά το Ευαγγέλιο του Χριστού. Ότι δηλ. ο Χριστός θέλει όλοι οι άνθρωποι να σωθούν και να γνωρίσουν την αλήθεια Του (=το πρόσωπο Του!). Να σωθούν από την δυστυχία της ζωής μακριά από τον Χριστό και χωρίς τον Χριστό.
3. Γιατί, ως άνθρωποι, δελεαζόμα­στε υπερβολικά από τα αγαθά της παρούσης ζωής και από την μέριμνα για την απόκτηση τους. Χάνουμε έτσι από τον πνευματικό μας ορίζοντα το πρόσωπο του Χριστού.
* * *

Συνεπώς, είναι χρέος μας με την μελέτη και την προσευχή να εφαρμό­σουμε τα λόγια του Κυρίου:

-Μάθετε από μένα ότι είμαι πράος και ταπεινός στην καρδιά και θα βρείτε ψυχική ανάπαυση (Ματθ. 1129).
Αρχμ. Ν.Κ 

Μηνιαίο Περιοδικό Ι.Μ.Νικοπόλεως & Πρεβέζης Αρ. Φύλλου 291 
«ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;» του Αρχμ. Ν